Masszőrök

Weyde Gyula Miklós Gyógy és sportmasszőr

Weyde Gyula Miklós Gyógy és sportmasszőrMár több mint tíz éve intenzíven foglalkozom masszázsterápiákkal. Gyógymasszőrként is folyamatosan fejlesztem a tudásom könyveken és tanfolyamokon keresztül napra készen tartva magam.

Különböző masszázs technikák alkalmazásával  kezelem a már bekövetkezett elváltozásokat. Elősegítem a rehabilitációt és a gyógyulást.

A mai emberekben már egyre erősebb az a kép, hogy minden betegségnek lelki oka van éppen ezért a  test és a lélek harmóniájára törekszem egy hármas egység alapján.

Masszázs

Szeretném a kedves olvasó és leendő pácienseim  figyelmét felhívni arra a fontos tényre, hogy a gyógy masszázs nem gyógyítás hanem egy  folyamat szerves és fontos része. Masszírozással növelhető a szövetek vérellátása, ennek következtében nagymértékben javul a sejtek oxigén- és tápanyagellátása fokozódik  a nyirokrendszer működése, ami a lerakódott salak- és méreganyagok kiválasztásáért és elszállításáért felelős. A masszázs a vér-és nyirokkeringés fokozásával hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez ezért a masszázs után célszerű a szervezet bő folyadék utánpótlása.

Prevenció és rehabilitáció

Prevenciós ( megelőző ) masszázzsal a bőrt, kötőszövetet és izmokat rendszeresen karbantartom még mielőtt a hármas egység egyensúly megbomlana elváltozások jönnének létre. Folyamatos karban tartással megelőzöm ( lassítom ) a fájdalmas izom és szöveti elváltozásokat.

Folyamat

Vizsgálom a probléma eredetét a pácienssel együtt megbeszéljük a lehetőségeket és tennivalókat közösen kidolgozzuk a terápiát az alternatív lehetőségeket és az esetleges életmód változást a gyógyulás (Súlyosabb esetekben a stagnálás érdekében).