Kötőszöveti masszázs

A kötőszövet testünk szinte valamennyi részében megtalálható szövettípus. Rögzíti, támasztja, elválasztja a belső szerveket és összekapcsolja a csontokat. Kötőszövetek biztosítják pl. a fenék, a comb és a has feszességét. Bőrünk hámrétege alatt található rostjai közrefogják az izmokat, a zsír¬szöveteket és a bőrt. A kötőszövetben véredények, nyirokerek és idegek találhatóak, melyek a bőr felső rétegé¬ig húzódnak. Innen kapják a tápanyagokat, és ide kerülnek bomlástermékeik. A kötőszöveti masszázs javítja a kötőszövetek tápanyagellátását, emellett a belső szervekben fellépő zavarok kezelésére is alkalmas. Ezek a zavarok a bőr adott területein kisebb mélyedések vagy duzzanatok formájában jelentkeznek.

A kötőszöveti masszázs élettani hatásai

A kötőszöveti masszázs speciális technikát alkalmazva megszüntetni a bőr és a bőr alatti szövetek és izmok reflexes feszültségét, ezáltal hatva belső szervekre. Dr. Henry Head (1861-1940) angol neurológus elmélete szerint a különböző betegségek hatással vannak bőrünkre és kötőszöveteinkre. Bőrünk egyes részeit idegek és vérerek kötik össze belső szerveinkkel, és a bőr ezen területeit masszírozva az ingerek hatással vannak belső szerveinkre, megszüntetve az ott kialakult problémát. A kötőszöveti masszázs tehát az idegrendszeren keresztül hat a belső szervekre. Gyakorlati, terápiás alkalmazását Elizabeth Dicke német gyógytornász és Dr. Hede Teirich-Leube orvosnő dolgozták ki. A kötőszöveti masszázskezeléseket a keresztcsonttól kiindulva a faron és a háton felfelé haladva végezzük.

kötőszöveti masszázs

A kötőszövet szerepe többrétű.

Részt vesz a szervek táplálásában, raktározásban, védelmet nyújt a különféle mechanikai és fizikai ártalmakkal szemben. Duzzadó és sorvadó képességét könnyen változtatja. A kötőszöveti masszázs a kötőszövetből vegetatív áthangoló hatást indít el, ugyanis az intersticiális kötőszövet kapcsolatban van a vegetatív idegrendszerrel.

A MasszázsSziget munkatársai kézséggel állnak rendelkezésére, amennyiben erre a masszázs fajtára van szüksége.

Konzultáció, bejelentkezés >